Ons verhaal

Al 44 jaar is Tegelhuis Badkamers en Tegels werkzaam in de branche van badkamers, wand- en vloertegels en tegelvloeren.

Wij zijn begonnen  met de verkoop van tegels in een klein winkeltje op Rotterdam-Zuid. Sinds 2009 zijn wij gevestigd in Barendrecht. Daar bevindt zich onze grote showroom met complete badkamers, diverse tegelcollecties en een eigen installatiedienst met badkamerinstallateurs en leggers van tegelvloeren..

1980

Het begin

Wij zijn in 1980 begonnen als Tegelhuis Rotterdam aan de Brielselaan in Rotterdam Zuid met een showroom van ca. 40 m2. Daar verkochten wij wand- en vloertegels en aanverwante artikelen als lijm en voeg. Het was in de beginfase van de vraag naar meer luxe in de badkamer. Al vrij snel betrokken wij een groter pand verder op in de straat. Daar hadden we de ruimte om ook kranen, wastafels en ligbaden te verkopen. Ook begonnen wij met de installatie van badkamers en tegelvloeren.

1991

De eerste grote verhuizing

Op de Brielselaan hadden we geen mogelijkheden om de showroom en het magazijn uit te breiden. We vonden in 1990 een grote loods op de Sluisjesdijk in het havengebied van Rotterdam-Zuid. Deze loods was één grote open ruimte en diende als opslagplaats van diverse goederen. Wij zagen de mogelijkheden en hebben deze loods in een paar maanden zelf omgebouwd tot een luxe showroom met mooie badkamers en een grote collectie wand- en vloertegels. In 1991 openden wij de nieuwe showroom die al snel werd bestempeld als een van de mooiste showrooms van Nederland.

2008

Op zoek naar een nieuwe locatie

Onze klantenkring groeide sterk maar op de Sluisjesdijk konden wij onze plannen voor een nieuwe en grotere showroom niet realiseren. Onze zoektocht naar een geschikte locatie voor onze nieuwe showroom bracht ons uiteindelijk naar Barendrecht. Wij vonden daar een mooi stuk grond waarop wij zelf een pand met showroom konden bouwen.

2009

Tweede verhuizing en nieuwe naam

Na bijna een jaar bouwen openden wij in januari 2009 de deuren van onze huidige showroom. De naam Tegelhuis Rotterdam paste natuurlijk niet bij een bedrijf dat in Barendrecht is gevestigd en onze naam werd Tegelhuis Badkamers en Tegels. Onze klantenkring bleef groeien en wij konden Tegelhuis uitbouwen tot een van de meest toonaangevende badkamer- en tegelshowrooms in Nederland.

2015

Tegelhuis Badkamers en Tegels is Badkamerdetaillist van het jaar.

Op voordracht van een groot aantal klanten en leveranciers zijn wij in 2015 uitgeroepen tot Badkamerdetaillist van het jaar. Een titel die ons de bevestiging gaf dat onze manier van werken met goed advies en de levering van kwalitatief hoogwaardige materialen door heel veel klanten wordt gewaardeerd.

2020

40 jaar Tegelhuis Badkamers en Tegels

Wat een feestelijk jaar moest worden, werd voor de gehele wereld een jaar waarin werd gestreden tegen Covid-19. Geen periode om ons 40-jarig jubileum te vieren. Deze epidemie had voor ons wel een gunstig 'bijverschijnsel'. Mensen waren veelvuldig gekluisterd aan hun woning en gingen zich richten op verbouwingen in hun woning, waarbij wij in beeld kwamen als het de badkamer, het toilet of de tegelvloer betrof.